Šťavnaté grilované kuracie krídla
Leto = lenošenie na slnku a hlavne pohodové grilovačky s rodinou či priateľmi. Nemusíte vždy siahnuť po drahých steakoch, či syroch. Niekedy aj kuracie krídelká vedia prekvapiť. My vám ukážeme jeden fantastický receptík, vďaka ktorému zažiarite. Odporúčame ale krídelká kúpiť od poctivého mäsiara, aby ste mali záruku 100% kvality.
Postup
- Kuracie krídelká poriadne umyjeme.
- Pomaranče a citrón vyumývame v horúcej vode. Potom nastrúhame kôru z jedného pomaranča a spolu s ošúpaným a nakrájaným zázvorom na tenké plátky dáme do misky.
- Pridáme šťavu z jedného pomaranča, sójovú omáčku, 2 PL oleja, mletú sladkú papriku a dobre premiešame.
- Krídelká osolíme z oboch strán, okoreníme, vložíme do misky, polejeme marinádou a dobre premiešame. Potom misu zavrieme a dáme na 2-4 hodiny do chladničky.
- Namarinované krídelká ugrilujeme z oboch strán do zlatista. Počas grilovania ich ale pravidelne obraciame. niekoľko krát obrátime.
- Citrón ošúpeme, pokrájame na kolieska a ešte na polovicu a krátko pred koncom grilovania ich rozložíme na porcie krídelok.
- Pre dokonalý zážitok z chutí odporúčame podávať s našou úžasnou BBQ omáčkou so škótskou whiskey alebo Sladkou čili paradajkovou omáčkou s Cabernet Savignon.