Voňavé palacinky s neodolateľnou chuťou, ktoré sa rozpúšťajú na jazyku a ešte k tomu sú bezlepkové a bezlaktózové. Ak ste ich ešte nikdy nerobili tak je ten správny čas si vyskúšať jeden overený recept od šéfkuchára Braňa Michalčíka. Ich dokonalá kombinácia ľahkosti, jemnosti a lahodnej sladkosti zaručene každému vykúzli úsmev na tvári.

Postup
Postup - čokoládová poleva:
  1. Smotanu privedieme do varu a odstavíme
  2. Pridáme čokoládu a za stáleho miešania rozpustíme
  3. Necháme vychladnúť

Postup - palacinky:
  1. Olej vajcia mlieko cukor a soľ si rozmiešame do hladká a za stáleho miešania prispejeme múku tak aby sa nám nenarobili hrčky a kým sa nám všetky ingrediencie nespoja do hladka prikryjeme pokrievkou alebo fóliou a necháme na linke odpočívať 30 minút.
  2. Na rozohriatej panvici pečieme na Ghee masle do zlatista.
  3. Natrieme gentlejamom naplníme malinami poskladáme na trojuholníky alebo zrolujeme do rolky kto má ako rád polejeme polevou s bielej čokolády ozdobíme lyofilizovanymi malinami a mandľami

Doba prípravy: 30 minút
Hodnota receptu: 12 €
Počet porcií: 6
Ingrediencie
Suroviny:
  • 1 ks vajce
  • 400 ml mandľové mlieko
  • 200 g mandľová múka
  • 30 g vanilkový cukor
  • 50 ml olej
  • 60 g biela čokoláda
  • 150 ml ryžová smotana
  • štipka soli
  • Ghee maslo alebo olej na pečenie
  • na potretie Rozmarná malina
  • na zdobenie čerstvé alebo lyofilizovane maliny ,lupienky s mandlí alebo pistácie

Produkty v recepte
Rozmarná malina ••• Detaily produktu

Dostávajte novinky zo sveta Gentlejam od Ivetky, autorky projektu

Privacy Preference Center