27.07.2017 | Recepty

Terina so cherry a rozmarínom

Terina so cherry a rozmarínom

Terina alebo inak paštéta je v poslednej dobe v našej chladničke pravidelnou záležitosťou. A to som nikdy mäsové paštéty nemala rada! No začala som experimentovať a hľadať chute, ktoré mi “režú”. A poviem vám, táto terina mi teda reže 🙂 V spojení so cherry likérom a Medveďou túžbou na vrchu je to viac než luxusná kombinácia 🙂

Ingrediencie Čo potrebujeme?
500 g kuracia pečeň200 g kačacia masť100 g cibuľa100 ml griotka/ cherry2 g čerstvý rozmarínsoľmleté čierne korenie1 Medvediu túžbu - čučoriedkový džem s portským vínom
poďme na to tu je postup
  1. Najprv rozpálime masť a orestujeme cibuľku do zlatista.

  2. Pridáme nakrájanú pečienku na malé kúsky. Premiešame.

  3. Po 5 minútach pridáme polovicu rozmarínu a prilejeme cherry. Dusíme zakryté 10-15 minút.

  4. Po udusení vetvičku rozmarínu vyhodíme a zvyšok rozmixujeme do hladka.

  5. Pridáme druhú polovicu rozmarínu (čerstvého)… ale už otrháme lístky od stopky. Opäť rozmixujeme.

  6. Na záver už iba všetko poriadne osolíme a okoreníme čiernym korením podľa chuti.

  7. Dávkujeme do malých misiek alebo do veľkej misy. Kto chce, môže vrch teriny poliať roztopenou masťou.

  8. Pred podávaním ideálne s hriankami dáme na vrch teriny Medvediu túžbu (čučoriedkový džemu s portským vínom). Fakt na to nezabudnite! Lebo paštéta a čučoriedkový džem je priam BOŽSKÁ KOMBINÁCIA 🙂

GentleJam

Darčekové balenia

Originálne produkty musia mať svoje jedinečné balenia. Preto vám ponúkame drevené luxusné krabičky vystlané prírodným lykom s originálnou podpisovou kartou.

GentleJam

Darčekové balenia

Originálne produkty musia mať svoje jedinečné balenia. Preto vám ponúkame drevené luxusné krabičky vystlané prírodným lykom s originálnou podpisovou kartou.