4.06.2018 | Recepty

Parfait dezert s kvapkami Metaxy

Parfait dezert s kvapkami Metaxy

Viete čo znamená vo francúžstine slovo Parfait? Dokonalý. A presne taký je dezert, ktorý sme si pre vás pripravili. Ide o krém z vajec a mascarpone, ktorý sme doladili kávou a Metaxou. V dnešnej dobe sa parfait zvykne vrstviť do vysokých pohárov a ozdobovať piškótkami, ovocím, zmrzlinou, čokoládou alebo rôznym alkoholom. My sme použili našu Baristovu višňu, ktorá má v sebe všetky dobroty: višne, bourbon vanilku, výberovú kávu a Metaxu Privat Reserve. Poviem vám… vytvorili sme nebíčko v papuľke, takže neváhajte ani sekundu a obliekajte zásteru 🙂

Ingrediencie Čo potrebujeme?
250 g mascarpone20 ml espresso / filtrovaná káva2 ks vajce1 ks vanilkový cukor1-2 PL kakao1-2 balíky dlhých piškótBaristová višňa - višňový džem s výberovou kávou a MetaxouMetaxa na pokvapkanie piškotiek (voliteľná ingrediencia)
poďme na to tu je postup
  1. Uvaríme silnejšiu kávu, približne 20 ml a necháme vychladnúť.

  2. Žltká si vyšľaháme do peny a pridávame mascarpone s cukrom. Vznikne nám biela hmota.

  3. Z bielej hmoty si odoberieme 3 PL lyžice a pridáme kakao a džem.

  4. Piškóty si jemne napučíme a polovicu si rozsypeme do pohárov. Kávou pokvapkáme piškóty. Ak máme po ruke metaxu pár kvapiek môžete pridať do studenej kávy. TIP: Nemusíme spotrebovať celú kávu aby sa nám piškóty nerozmočili.

  5. Vrstvíme a striedame bielu a hnedú hmotu do pohárov.

  6. Zdobíme malou lyžičkou džemu a zvyšnými piškótami.

 

 

 

 

 

GentleJam

Darčekové balenia

Originálne produkty musia mať svoje jedinečné balenia. Preto vám ponúkame drevené luxusné krabičky vystlané prírodným lykom s originálnou podpisovou kartou.

GentleJam

Darčekové balenia

Originálne produkty musia mať svoje jedinečné balenia. Preto vám ponúkame drevené luxusné krabičky vystlané prírodným lykom s originálnou podpisovou kartou.