19.07.2017 | Recepty

Grilované krídelká so škótskou rašelinovou BBQ omáčkou

Grilované krídelká so škótskou rašelinovou BBQ omáčkou

Leto a grilovačky idú nádherné dokopy. Mám to šťastie, že na záhrade máme veľký krb, v ktorom si robievame obedy kedykoľvek si zmyslíme 🙂 A keďže moje GentleJam dobroty idú nádherne dokopy, vždy si k fajnovému mäsku alebo syru otvorím fľaštičku nejakej omáčky alebo džemíku… Tentokrát padla voľba na F.A.M.Ó.Z.N.U. Charlottinu BBQ a medovo-pikantné krídelká. Ešte teraz mám tú chuť na jazyku 🙂

Ingrediencie Čo potrebujeme?
600 g kuracie krídelká1 ks čili paprička4 PL olivový olej4 PL kečup3 PL med1 PL sójová omáčka2 strúčiky cesnakuštipka oreganaštipka bazalky
poďme na to tu je postup
  1. Čili papričku nasekáme na drobno a spolu s prelisovaným cesnakom dáme do misy.

  2. Olej, kečup, med, sójovú omáčku, oregano a bazalku premiešame a pridáme k cesnaku a čili papričke.

  3. Touto marinádou potrieme krídelká a vložíme do misy na 24 hodín. Sem-tam ich premiešame aby sa marináda dostala do každého zákutia mäska 🙂

  4. Krídelká dáme na rošt a grilujeme z oboch strán. Nakoľko je veľmi ťažké odhadnúť ako dlho sa pečú krídelká, skúste si to odsledovať sami. My máme klasický stavaný krb a krídelká sme piekli na drevenom uhlí cca 15 minút z každej strany. Niekedy sú krídelká viac prerastené, niekedy menej 🙂

  5. K urobeným krídelkám otvoríme fľaštičku Charlottinej BBQ a rázom sa z klasických krídelok stane gurmánsky zážitok 🙂

GentleJam

Darčekové balenia

Originálne produkty musia mať svoje jedinečné balenia. Preto vám ponúkame drevené luxusné krabičky vystlané prírodným lykom s originálnou podpisovou kartou.

GentleJam

Darčekové balenia

Originálne produkty musia mať svoje jedinečné balenia. Preto vám ponúkame drevené luxusné krabičky vystlané prírodným lykom s originálnou podpisovou kartou.