Predstavujeme vám zdravé a tak trochu netradičné pudingy pre deti ale aj dospelých, ktorí sa chcú aspoň v myšlienkach vrátiť do detských čias. Šéfkuchár Braňo Michalčík pre vás pripravil dve verzie pudingov:
👉 Puding z tapiokových perál a Legendárnym ananásom- Ananásovým džemom s koriandrom a tequilou (pre dospelých)
👉 Chia puding s ryžovým mliekom a Letom v pohári- Jahodovým džemom s limetkou (pre deti)
Tak čo, ktorej verzie receptov dáte zelenú?
Postup
Ako pripravíte Puding z tapiokových perál:
- V hrnci v ktorom budeme puding variť si perly zalejeme mliekom a necháme 2 hodinky napučať.
- Potom pridáme cukor.
- Zmes na malom plameni privedieme do varu a varíme cca 12 minút kým sa nám perly spriehľadnia (dezert nám krásne zhustne).
- Naplníme poháriky ideálne do uzatvárateľných fľaštičiek, takže dezert nám vydrží v chladničke aj pár dni a zostane pekne krémový.
- Pred podávaním dozdobíme Legendárnym ananásom- ananásovým džemom od Gentlejam, čerstvým ananásom a hoblinkami kokosu (prípadne horkou čokoládou alebo niečím iným, na čo máme aktuálne chuť).
- A to je všetko :) Dobrú chuť!
Ako pripravíte Chia puding s ryžovým mliekom:
- Chia semiačka zalejeme mliekom necháme 10 minút napučať a na strednom stupni privedieme k varu.
- Potom zdroj tepla stiahneme na minimálny stupeň a varíme cca 5 minút kým nie je masa pekne hustá a krémová.
- Dosladíme podľa chuti, naplníme poháre alebo misky a necháme vychladnúť.
- Na vrch dáme vrstvu Jahodového džemu s limetkou od Gentlejam a dozdobíme ovocím alebo horkou čokoládou.
- Podávame vychladené.
Doba prípravy: 30 minút
Hodnota receptu: 5 €
Počet porcií: 6
Hodnota receptu: 5 €
Počet porcií: 6
Ingrediencie
Suroviny na Puding z tapiokových perál: - 750 ml kokosové mlieko
- 2 PL kokosový cukor alebo agáve sirup
- 100 g tapiokové perly
- 1 ks čerstvý ananás
- kokosové lupienky na dekorovanie
- Legendárny ananás- Ananásový džem s koriandrom a tequilou od Gentlejam
Suroviny na Chia puding s ryžovým mliekom:
- 700 ml ryžové mlieko
- 50 g agáve sirupu alebo medu
- 100g chia semiačok
- čerstvé jahody alebo iné ovocie na dozdobenie
- Leot v pohári- Jahodový džem s limetkou od Gentlejam
Braňo Michalčík
Autor tohto receptu, špičkový šéfkuchár a privat chef, ktorý vytvára degustačné večere. Pôsobí ako školiaci kuchár, ktorého oslovujú nové a zabehnuté reštaurácie s prosbou o vytvorenie konceptu. Varenie je jeho závislosť.