0
0,00 

Žiadne produkty v košíku.

Milo Pabiš autor receptu
Doba prípravy: 50 min
Hodnota receptu: 5 €
Počet porcií: 9

Produkty v recepte

Ingrediencie

Suroviny

100 g kozí syr
200 g Filo cesto
2 ks vajcia
1 ks červená repa
1 vetvička tymian
1 ks Baristova višňa- višňový džem s výberovou kávou a Metaxou Private Reserva

Pečený kozí syr vo filo ceste s pečenou repou od šéfkuchára Mila Pabiša

Milo Pabiš autor receptu
Doba prípravy: 50 min
Hodnota receptu: 5 €
Počet porcií: 9

Produkty v recepte

Ingrediencie

Suroviny

100 g kozí syr
200 g Filo cesto
2 ks vajcia
1 ks červená repa
1 vetvička tymian
1 ks Baristova višňa- višňový džem s výberovou kávou a Metaxou Private Reserva

Čo tak rýchly slaný snack s netradičnou náplňou? Poďte si s nami pripraviť Pečený kozí syr vo filo ceste s pečenou repou od šéfkuchára Mila Pabiša. Filo cesto je podobné ako lístkové cesto ale jemnejšie, určené na sladké ale aj slané pokrmy. Milo je šéfkuchár legendárnej bratislavskej reštaurácie KORZO, reštaurácie 19th hole v Golfovom klube Borša a najnovšie stojí až za jedlami v SPILKE beer & restaurant. Tak čo, idete vyskúšať túto jeho dobrotu? ????????

Postup

Ako pripravíme pečenú repu

  • Repu zbavíme šupy a potrieme ju olejom, osolíme, okoreníme, pridáme trochu cesnaku a tymianu.
  • To všetko zabalíme do papiera na pečenie a následne do fólie a pečieme cca 40 min pri 170℃, prípadne aj dlhšie do mäkka (záleží od veľkosti repy)
  • Upečenú repu necháme vychladiť.

Ako pripravíme Pečený kozí syr vo filo ceste

  • Rozprestreté filo cesto nakrájame na cca 10×10 cm štvorce, ktoré potrieme vajíčkom
  • Potom ich prekryjeme ďalším listom filo cesta a opäť potrieme vajíčkom a prekryjeme.
  • Do vnútra dáme koliesko kozieho syra, plátok upečenej repy a trochu džemu Baristova višňa.
  • Cesto okrajmi zdvihneme a spojíme do batôžka, zľahka pretrieme vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre na 180℃ 12 minút.
  • Podávame s pečenou repou, džemom Baristova višňa a dozdobené ovocím.
  • POZNÁMKA: Filo cesto môžeme nakrájať aj na dlhé pásy, pretrieme vajíčkom a vrstvíme ( do vnútra vložíme syr, repu a višňový džem) a následne prekladaním spravíme tzv. taštičku. Tú potrieme vajíčkom a pečieme.
Milo Pabiš

Autor tohto receptu a šéfkuchár legendárnej bratislavskej reštaurácie Korzo.​ Pravidelne ho môžete vidieť v televíznej relácii Teleráno na TV Markíza a relácii Dámsky klub na STV.