0
0,00 

Žiadne produkty v košíku.

Doba prípravy: 30 min
Hodnota receptu: 7 €
Počet porcií: 6

Produkty v recepte

Ingrediencie

3 ks veľké papriky
2 ks paradajky
125 g feta syr
100 g šošovica
1 PL petržlenová vňať
50 g maslo
50 g tvrdý syr
biele korenie
soľ
alobal

Papriky na grile plnené šošovicou a feta syrom

Doba prípravy: 30 min
Hodnota receptu: 7 €
Počet porcií: 6

Produkty v recepte

Ingrediencie

3 ks veľké papriky
2 ks paradajky
125 g feta syr
100 g šošovica
1 PL petržlenová vňať
50 g maslo
50 g tvrdý syr
biele korenie
soľ
alobal

Máte doma papriky a neviete čo s nimi? Šup s nimi na gril. Poďte si spolu s nami pripraviť úžasné grilované papriky plné šošovice a syra, za ktorými sa len tak zapráši.

Postup

  • Papriku pozdĺžne rozrežeme na polovice a očistíme od jadierok.
  • Šošovicu uvaríme do mäkka.
  • Paradajky očistíme a nakrájame spolu so syrom na maličké kocky. Vložíme do misy.
  • Petržlenovú vňať nasekáme na drobno.
  • Uvarenú šošovicu, paradajky, syr a petržlenovú vňať v mise premiešame, osolíme a okoreníme.
  • Zmesou naplníme papriky a na vrch uložíme plátok masla a postrúhaného syra.
  • Každú papriku zvlášť zabalíme do alobalu, prípadne ak máme dobrý gril, nemusíme ich zakrývať.
  • Grilujeme asi 30 minút. Ako prílohu odporúčame Čertove pokušenie- Sladkú čili paradajkovú omáčku s Cabernet Sauvignon.