14.05.2017 | Recipes

Špaldový olivový chlebík s rajčinami a orechami

Špaldový olivový chlebík s rajčinami a orechami

Chlebík, no kto by ho nemiloval, však?

Ale ja vám teraz ukážem recept na absolútnu šupu, ktorá má v sebe toľko chutí, že až! Je zo špaldovej múky a s množstvom olív vo vnútri 🙂 Tak poďme na to…

Ingredients What we need
KVÁSOK: 1 kocka droždie 1 KL cukor 100 ml voda CESTO: 650 g špaldová hladká múka 20 ml olivový olej 1 PL maslo 2 KL soľ 2 hrste vlašských orechov 200 g olív 200 g rajčín 1 ks čili paprička
Let's do it Follow this procedure
  1. Z droždia, cukru a teplej vody urobíme kvások a necháme ho pekne napučať.

  2. Potom v mise zmiešame preosiatu múku, roztopené maslo, olivový olej, soľ a napučaný kvások.

  3. Začneme rukou spracovávať cesto a postupne prilievame teplú vodu ak je potrebné. Cesto by malo byť tuhé a odliepať sa od stien.

  4. Necháme cesto vykysnúť na teplom mieste 30-40 minút.

  5. Zatiaľ čo cestíčko bude kysnúť, nakrájame si olivy, rajčiny a čili na malé kúsky. Potom všetky tieto dobroty postupne primiešame do vykysnutého cesta.

  6. Cesto premiestnime na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme 35-40 minút pri 200 stupňoch.

  7. Vrch chlebíka tesne po upečení potrieme olivovým olejom.

GentleJam

Gift-wrapped packages

Gift-wrapped packages - It is necessary for the original products to be presented in a special packaging. We have luxurious wooden boxes to offer to you. There are natural stalk fibres inside the box and there is a special card where you can add your name.

GentleJam

Gift-wrapped packages

Gift-wrapped packages - It is necessary for the original products to be presented in a special packaging. We have luxurious wooden boxes to offer to you. There are natural stalk fibres inside the box and there is a special card where you can add your name.