Cviklové palacinky s bryndzou a čili omáčkou
Cvikla, či repa… každý ju volá inak. Pravda ale je, že sa z nej dajú urobiť úžasné recepty. Či už šaláty, nátierky, marinády, koláče, koktaily, sirupy, polievky… tých možností je neúrekom. My vám dnes ponúkame recept na úžasné slané palacinky s bryndzou a rukolou. Odporúčame všetkými desiatimi!
Postup
- Červenú repu uvaríme do mäkka a rozmixujeme na jemné pyré.
- K pyré pridáme vajcia, mlieko, múku (podľa potreby), štipku soli a vymiešame cestíčko, ktoré necháme pár minút odstáť.
- Panvicu potrieme jemne olejom a upečieme palacinky, ktoré necháme poriadne vychladnúť.
Plnka
- Cukor roztopíme a skaramelizujeme na ňom cibuľku.
- Palacinky naplníme bryndzou, rukolou, skaramelizovanou cibuľkou a rozdrvenými vlašskými orechmi. Jemnučko polejeme citrónovou šťavou.
- Na vrch palaciniek dáme trochu našej Sladkej čili paradajkovej omáčky s Cebrnet Sauvignon alebo Brusnicovú omáčku so 6 putňovým vínom.
- A môžete sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť!