0
0,00 

Žiadne produkty v košíku.

Doba prípravy: 20 min
Hodnota receptu: 10 €
Počet porcií: 16

Produkty v recepte

Ingrediencie

Cesto na palacinky:

2 ks červená repa
200 ml mlieko
2 vajcia
štipka soli
hladká múka
slnečnicový olej

Plnka do palaciniek

1 ks cibuľa
1 PL cukor
250 g bryndza
150 g rukola
200 g vlašské orechy
1 KL soľ
1/2 ks citrón

Cviklové palacinky s bryndzou a čili omáčkou

Doba prípravy: 20 min
Hodnota receptu: 10 €
Počet porcií: 16

Produkty v recepte

Ingrediencie

Cesto na palacinky:

2 ks červená repa
200 ml mlieko
2 vajcia
štipka soli
hladká múka
slnečnicový olej

Plnka do palaciniek

1 ks cibuľa
1 PL cukor
250 g bryndza
150 g rukola
200 g vlašské orechy
1 KL soľ
1/2 ks citrón

Cvikla, či repa… každý ju volá inak. Pravda ale je, že sa z nej dajú urobiť úžasné recepty. Či už šaláty, nátierky, marinády, koláče, koktaily, sirupy, polievky… tých možností je neúrekom. My vám dnes ponúkame recept na úžasné slané palacinky s bryndzou a rukolou. Odporúčame všetkými desiatimi!

Postup

  • Červenú repu uvaríme do mäkka a rozmixujeme na jemné pyré.
  • K pyré pridáme vajcia, mlieko, múku (podľa potreby), štipku soli a vymiešame cestíčko, ktoré necháme pár minút odstáť.
  • Panvicu potrieme jemne olejom a upečieme palacinky, ktoré necháme poriadne vychladnúť.

Plnka

  • Cukor roztopíme a skaramelizujeme na ňom cibuľku.
  • Palacinky naplníme bryndzou, rukolou, skaramelizovanou cibuľkou a rozdrvenými vlašskými orechmi. Jemnučko polejeme citrónovou šťavou.
  • Na vrch palaciniek dáme trochu našej Sladkej čili paradajkovej omáčky s Cebrnet Sauvignon alebo Brusnicovú omáčku so 6 putňovým vínom.
  • A môžete sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť!