Bezlepkové palacinky s Rozmarnou malinou od šéfkuchára Braňa Michalčíka
Voňavé palacinky s neodolateľnou chuťou, ktoré sa rozpúšťajú na jazyku a ešte k tomu sú bezlepkové a bezlaktózové. Ak ste ich ešte nikdy nerobili tak je ten správny čas si vyskúšať jeden overený recept od šéfkuchára Braňa Michalčíka. Ich dokonalá kombinácia ľahkosti, jemnosti a lahodnej sladkosti zaručene každému vykúzli úsmev na tvári.
Postup – čokoládová poleva
- Smotanu privedieme do varu a odstavíme
- Pridáme čokoládu a za stáleho miešania rozpustíme
- Necháme vychladnúť
Postup – palacinky
- Olej, vajcia, mlieko, cukor a soľ si rozmiešame do hladka. Za stáleho miešania prisypeme múku tak, aby sa nám nenarobili hrčky. Miešame tak dlho kým sa nám všetky ingrediencie nespoja do hladka. Prikryjeme pokrievkou alebo fóliou a necháme na linke odpočívať 30 minút.
- Na rozohriatej panvici pečieme na Ghee masle do zlatista.
- Natrieme gentlejamom, naplníme malinami a poskladáme na trojuholníky, alebo zrolujeme do rolky. Kto má ako rád polejeme polevou s bielej čokolády a ozdobíme lyofilizovanymi malinami a mandľami.
Autor tohto receptu, špičkový šéfkuchár a privat chef, ktorý vytvára degustačné večere. Pôsobí ako školiaci kuchár, ktorého oslovujú nové a zabehnuté reštaurácie s prosbou o vytvorenie konceptu. Varenie je jeho závislosť.