Voňavé palacinky s neodolateľnou chuťou, ktoré sa rozpúšťajú na jazyku a ešte k tomu sú bezlepkové a bezlaktózové. Ak ste ich ešte nikdy nerobili tak je ten správny čas si vyskúšať jeden overený recept od šéfkuchára Braňa Michalčíka. Ich dokonalá kombinácia ľahkosti, jemnosti a lahodnej sladkosti zaručene každému vykúzli úsmev na tvári.
Postup
Postup - čokoládová poleva:
- Smotanu privedieme do varu a odstavíme
- Pridáme čokoládu a za stáleho miešania rozpustíme
- Necháme vychladnúť
Postup - palacinky:
- Olej vajcia mlieko cukor a soľ si rozmiešame do hladká a za stáleho miešania prispejeme múku tak aby sa nám nenarobili hrčky a kým sa nám všetky ingrediencie nespoja do hladka prikryjeme pokrievkou alebo fóliou a necháme na linke odpočívať 30 minút.
- Na rozohriatej panvici pečieme na Ghee masle do zlatista.
- Natrieme gentlejamom naplníme malinami poskladáme na trojuholníky alebo zrolujeme do rolky kto má ako rád polejeme polevou s bielej čokolády ozdobíme lyofilizovanymi malinami a mandľami
Doba prípravy: 30 minút
Hodnota receptu: 12 €
Počet porcií: 6
Hodnota receptu: 12 €
Počet porcií: 6
Ingrediencie
Suroviny: - 1 ks vajce
- 400 ml mandľové mlieko
- 200 g mandľová múka
- 30 g vanilkový cukor
- 50 ml olej
- 60 g biela čokoláda
- 150 ml ryžová smotana
- štipka soli
- Ghee maslo alebo olej na pečenie
- na potretie Rozmarná malina
- na zdobenie čerstvé alebo lyofilizovane maliny ,lupienky s mandlí alebo pistácie
Produkty v recepte
Rozmarná malina ••• Detaily produktu